Skans 4
8831 XS Winsum
06 - 22 77 80 48

verloskundige - KNOV keur

Swanneblom  verloskundigenpraktijk

Hoe begint de bevalling?

De meeste bevallingen beginnen tussen week 37 en 42 van de zwangerschap.
De bevalling begint bij 90% van alle zwangeren met weeën. Bij de rest van de zwangeren breken eerst de vliezen. Zolang je niet zeker weet of je weeën hebt kun je ervan uitgaan dat de bevalling nog niet is begonnen. Weeën zul je namelijk ervaren als een pijn die opkomt en daarna weer weg gaat. In het begin is de pijn kortdurend (10-30 sec) en steeds verder in het bevallingsproces zal de wee steeds langer ( 1 min) aanhouden. Breken je vliezen eerst, dan wachten we in eerste instantie 24 uur rustig af tot dat je lichaam zelf weeën gaat maken. Bel wel je verloskundige indien je vliezen gebroken zijn. Kijk bij Wanneer bellen? voor belinstructies.

Begint de bevalling voor de 37 weken: bel meteen de verloskundige !!

De bevalling thuis of in het ziekenhuis?

De keuze van de plaats van bevalling is geheel aan jullie. Heb je een ongecompliceerde zwangerschap gehad dan kun je kiezen voor een bevalling thuis in je eigen omgeving of in het ziekenhuis in de buurt. Dit betekent voor de mensen van verloskundigenpraktijk Swanneblom het ziekenhuis in Sneek of Leeuwarden.
Maak deze beslissing samen, kijk naar je eigen situatie. De plek waar je je het meest op je gemak voelt, daar beval je het beste.

Rond 36 weken zwangerschap bespreken we met jullie het verloop van de bevalling en onze zorg in deze fase. Ook je persoonlijke wensen komen hierbij aan bod. Voor tips of eventueel het maken van een geboorteplan klik hier

Realisatie TTT software