Skans 4
8831 XS Winsum
06 - 22 77 80 48

verloskundige - KNOV keur

Swanneblom  verloskundigenpraktijk

Borstvoeding

Al tijdens de zwangerschap kun je een keuze maken met betrekking tot de voeding die je jullie kindje wilt gaan geven. Borstvoeding of kunstvoeding. Kies bewust en bereid je voor. 
Het geven van borstvoeding heeft veel voordelen. Uit onderzoek is gebleken dat een kind dat borstvoeding krijgt minder kans heeft op het krijgen van allergieën, eczeem, ontstekingen en voedselovergevoeligheid. Daarnaast bevat moedermelk allerlei belangrijke stoffen voor de ontwikkeling van de hersenen van een kind en bevat het antistoffen waardoor de baby minder snel ziek wordt. Het langdurig geven van borstvoeding vermindert voor de moeder de kans op borst- en eierstokkanker. 
Uiteraard is het geven van borstvoeding iets wat elke kersverse moeder moet leren. Samen met de kraamverzorgster helpen we je hier graag bij tijdens je kraamtijd.

Je kan je al tijdens de zwangerschap voorbereiden op het geven van borstvoeding door je in te lezen of een cursus te volgen. Kijk voor meer informatie op www.borstvoedinginfriesland.nl

In Friesland wordt op diverse plaatsen een borstvoedingscursus gegeven.

Cursus in Akkrum

Kies je voor kunstvoeding of kan of mag je geen borstvoeding geven bereid je ook dan goed voor.

Informatie over kunstvoeding

Klik hier voor informatie van het voedingscentrum

Realisatie TTT software