Skans 4
8831 XS Winsum
06 - 22 77 80 48

verloskundige - KNOV keur

Swanneblom  verloskundigenpraktijk

Informatie-consult 3 x tijdens je zwangerschap een extra uitgebreide controle

Tijdens de zwangerschap bieden wij jullie 3 informatie-consulten aan. Dit is een controle moment in combinatie met een interactieve bijeenkomst waarbij informatie uitgewisseld wordt en je ook de mogelijkheid krijgt om de andere ouders uit de regio te leren kennen.

Hoe werkt een informatie-consult?

Na je eerste 12 weken word je ingedeeld bij zwangeren die net zo ver zwanger zijn als jij. De avond start met een inloopmoment vanaf 19:00 uur. Bij binnenkomst meet je zelf je bloeddruk met een electrische bloeddruk meter. De uitslag mag je meteen op je zwangerschapskaart schrijven of op een papiertje dat klaar voor je ligt. Daarna loop je door naar de onderzoeksbank zodra deze vrij is en zal de aanwezige verloskundige de baby beoordelen en het hartje luisteren. Al je vragen komen aan bod in het informatie moment daarna, schrijf deze daarom graag op de flip-over. Als jullie zorgen voor de vragen, zorgen wij voor de thee en koffie ;)

Soms kan het nodig zijn dat de verloskundige je na afloop van het informatie consult nogmaals gaat beoordelen.

Extra komen om hartje te luisteren? Dat kan!

Tijdens het controle moment van de informatie-consulten is het mogelijk om extra langs te komen om het hartje te luisteren. Dus iedere 1e, 3e en 4e woensdagavond van de maand. Stuur een What's app/sms  om je dan aan te melden.

Informatie-consult 1: Feiten, Fabels en regelzaken in de zwangerschap (14-18wk)

1e woensdag avond van de maand

Tijdens de eerste avond worden feiten en fabels over voeding besproken, zaken die je moet regelen in de zwangerschap en je leert tips en trucs voor de meest voorkomende zwangerschapsklachten. Het aanbod zwangerschapscursussen komt ook aan bod, evenals praktische zaken die je moet gaan regelen nu je zwanger bent.

Informatie-consult 2: Voeding van je kindje en Ouderschap (24-29 wk)

3e woensdag avond van de maand

Tijdens de 2e bijeenkomst komen de onderwerpen voeding en opvoeding aan bod. Wat kan je verwachten van jullie eerste week samen met jullie kindje? Je krijgt inzicht in welke voedingskeuze bij jullie past en welke voeding belangrijk is voor jou als moeder. Wat ook aan bod komt is wat wordt verwacht van jullie als ouders als de baby er net is.

Informatie-consult 3: De bevalling (v.a. 30 wk)

4e woensdag avond van de maand (bij grote groepen wordt soms een splitsing gemaakt voor deze avond)

Tijdens deze avond krijgen jullie informatie over de bevalling. Hoe werkt een bevalling en wat kan je verwachten. Wanneer schakel je de verloskundige in en welke dingen moet je regelen. Wat je vragen ook zijn, neem ze mee!

 

Alle consulten starten om 19.00uur.

De locatie : De Wide Hoeke 10B Mantgum

 

Inloop ochtend/ mama café, dan zien jullie elkaar terug! met baby!!

Iedere LAATSTE vrijdagochtend van de maand. Voor alle memmen en mama's uit de regio met hun baby tot 1 jaar.

Tijdens schoolvakanties geen inloop, dan wordt deze (meestal) een week eerder gehouden. Kijk op op onze website voor actuele data.

 

Ben je niet bij ons voor zwangerschapsbegeleiding maar in het ziekenhuis en je woont wel in onze regio dan kun je je ook aanmelden bij ons en kun je aansluiten bij de informatie-consulten. (vul het aanmeld formulier in en schrijf dit bij opmerkingen)

Realisatie TTT software