Skans 4
8831 XS Winsum
06 - 22 77 80 48

verloskundige - KNOV keur

Swanneblom  verloskundigenpraktijk

Niet meteen zwanger

Lukt het niet om meteen zwanger te worden? Wees gerust, dit is heel normaal, gemiddeld genomen is 80% van alle vrouwen binnen een jaar na het stoppen met anticonceptie zwanger. Dit neemt niet weg dat het heel frustrerend kan zijn. Daarom bieden we een kinderwensconsult aan. In dit consult Kom brengen we jullie gezondheid in kaart, mogelijk kunnen we je kans op een zwangerschap verbeteren.

Blijf gewoon foliumzuur slikken. Je kunt het zonder problemen maandenlang gebruiken. In de aanbevolen dosering is foliumzuur niet schadelijk, ook niet als je de tabletten foliumzuur langere tijd gebruikt.

Kom langs op het kinderwensspreekuur voor uitgebreid advies.

Verhoog jullie kans op zwangerschap door beide gezond te leven. Dit betekent: niet roken, geen alcohol drinken en probeer te zorgen voor een gezond gewicht met een BMI tussen de 20-25. Zorg ook voor een gevarieerd voedingspatroon met voldoende groente en fruit. Ga eventueel naar een dietist als je hulp nodig hebt bij afvallen.

In principe kom je in aanmerking voor een vruchtbaarheidsonderzoek als er langer dan een jaar een zwangerschapswens bestaat.

 

Realisatie TTT software