Skans 4
8831 XS Winsum
06 - 22 77 80 48

verloskundige - KNOV keur

Swanneblom verloskundigenpraktijk

Regelen

 • Huisarts inlichten: in principe lichten wij de huisarts in. Indien je dit niet op prijs stelt, geef dat dan even aan tijdens de intake.
 • Kraamzorg: het is belangrijk om je tijdens de zwangerschap (liefst voor 16 weken) aan te melden voor kraamzorg. Er zijn meerdere kraamzorginstellingen waaruit je kunt kiezen.
 • Erkenning en gezag: als je getrouwd bent, zal jullie kind automatisch de achternaam van de vader krijgen en krijgt de vader ook het gezag. Ben je niet getrouwd op het moment dat je zwanger wordt, dan is het belangrijk een aantal zaken te regelen. Klik hier voor meer informatie.
  • Erkenning
  Ben je niet getrouwd, dan krijgt het kind in principe de achternaam van de moeder en heeft de vader wettelijk gezien geen rechten en plichten. Om dit te veranderen moet de vader tijdens de zwangerschap het ongeboren kind erkennen. Het is verstandig om op tijd een afspraak te maken bij het gemeentehuis, aangezien er onvoorziene omstandigheden kunnen optreden waarbij het van belang is dat alles goed geregeld is.
  • Gezag
  Regel samen met de erkenning ook het ouderlijk gezag. Het is namelijk niet zo dat als je het kind erkent, dat je ook automatisch het ouderlijk gezag vastlegt.
 • Zwangerschapscursus: op veel plaatsen is het mogelijk een zwangerschapscursus te volgen. Hierbij valt te denken aan de klassieke ‘pufcursus’ maar ook yoga, zwangerschapszwemmen, haptonomie of een cursus samen bevallen behoren tot de mogelijkheden. Kijk bij links voor adressen
 • Kinderopvang: het is verstandig om al tijdens de zwangerschap te kijken naar eventuele kinderopvang. Bij de meeste organisaties is het mogelijk je al tijdens de zwangerschap aan te melden.
Realisatie TTT software