Skans 4
8831 XS Winsum
06 - 22 77 80 48

verloskundige - KNOV keur

Swanneblom  verloskundigenpraktijk

Zwangerschapscontroles

Eerste controle- de intake
De eerste zwangerschapscontrole vindt bij voorkeur plaats rond 6-8 weken zwangerschap en duurt ongeveer 1 uur. Tijdens de controle worden verschillende vragen gesteld met betrekking tot je gezondheid en eventuele (erfelijke) aandoeningen en ziekten die in je familie voorkomen. Ook geven we informatie over de mogelijkheden die er zijn om bepaalde onderzoeken te laten doen. Eén van de onderzoeken die bedoeld worden is de screening op Downsyndroom. Indien je interesse hebt in deze onderzoeken, lees de folder hieronder. Of kijk voor meer informatie op www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl . Na de intake maken we een afspraak om een termijnecho in te plannen. Daarnaast zullen we een aantal dingen met je doornemen die jullie kunnen gaan regelen.

 

                                        

Na jullie eerste bezoek worden jullie uitgenodigd   voor de 1e voorlichtingsavond.

De vervolgcontroles vinden 1x per 4 weken plaats en naarmate de zwangerschap vordert kom je vaker. Klik hier voor een overzicht.

De 2e voorlichtings avond gaat over voeding voor de baby en ouderschap

Na 30 weken bespreken we in de 3e voorlichtingsavond alle onderwerpen rondom de bevalling.                                                                                                               

   
   

Vervolgcontroles
De vervolgcontroles duren ongeveer een kwartier. Hierbij beoordelen we de groei van de baby en luisteren we naar het hartje van de baby. Ook word je bloeddruk gemeten en is er ruimte voor het stellen van vragen.

Realisatie TTT software